0

Wel of geen mail in het weekend? Het lijkt simpel. Het is weekend, dús geen mail. En dan heb ik het natuurlijk niet over diegene die in het weekend werken en dan door de weeks twee dagen vrij hebben. Maar voor mensen zoals ik. Bekijk en beantwoord jij je mail wél of juist niet in het weekend?

Voor een workaholic zoals ik is, wat zeg ik wás, dat best lastig. Meer dan acht jaar lang werkte ik 24/7. Amper een sociaal leven, werken, werken en nog eens werken. Want ja gemiddeld drie bedrijven tegelijker tijd runnen gaat niet vanzelf. Maar nadat ik in begin 2014 overwerkt raakte heb ik mijn leven omgegooid. Ik wilde meer, of eigenlijk andere dingen, uit het leven halen. Wat dacht je van een privé leven? Een sociaal leven, waar ik weer tijd had voor familie en vrienden? En dat ik vorig jaar de liefde van mijn leven ontmoette, dat hielp natuurlijk ook een handje.

"En dat ik vorig jaar de liefde van mijn leven ontmoette, dat hielp natuurlijk ook een handje"

Zó doe ik het nu...
Mijn regels zijn nu simpel. Ik check in het weekend één keer per dag mijn mail en check of ik écht belangrijke mail heb ontvangen, maar meestel is dat niet zo. Als dat wel zo is, doe ik wat ik moet doen, want ja ik heb wel een bedrijf en dat loopt nou eenmaal 24 uur per dag door. Maar ik wil niet meer altijd aan het werk zijn.

"Want ja ik heb wel een bedrijf en dat loopt nou eenmaal 24 uur per dag door"

Ik heb een paar weken geleden zelfs een extra stap gemaakt en dat is dat ik part-time werk. Ik vertelde erover in mijn artikel over een goede werk-prive balans. En ik heb in mijn email handtekening toegevoegd dat ik op woensdag en vrijdag beperkt bereikbaar ben. Want ja dan ben ik dus VRIJ! Ja echt, vrij. Nou ja... Het is nog best een beetje wennen. Maar het begin is er, kijk maar...

mijn email handtekening

Ja! Hier het bewijs. Zo ziet dus tegenwoordig mijn handtekening eruit. En let vooral even wat er onder Founder & Owner staat. ;-)

Hoe doe jij dat? Wel of niet in het weekend je mail bekijken en beantwoorden? Tell me!

Beeld: Reneé Streefkerk

Reageer op dit artikel
Annic ten Duis

Door Annic ten Duis op

Lees meer artikelen van Annic

Read next…

Reacties