0

Ik loop hier vaak tegenaan en ik denk anderen met mij: productiviteit. En zo niet: gefeliciteerd, ik zou je graag ontmoeten! Ik werk elke dag op kantoor en we praten er vaak over, omdat ik graag zou willen verbeteren op dit gebied. Sommige dagen zijn beter dan andere, maar ik heb gemerkt dat een paar dingen mij helpen om productiever te zijn, en die deel ik graag met je!

1. Begin je dag goed
Ik heb geleerd dat het beter werkt om even rustig op te starten dan om meteen aan het werk te gaan. Ik zet de wekker een half uur eerder en ik neem mijn telefoon niet mee in de slaapkamer. Als ik begin met werken in de ochtend ben ik fris en fruitig!

2. Focus
Tijdens je werkdag moet je je proberen te concentreren op de dingen die belangrijk zijn; zo doen Whatsapp gesprekken en de dagelijkse boodschappen er op dat moment niet toe.

3. Schrap je to-do-lijst
Als je onhaalbare doelen stelt, ben je sowieso niet productief. Ik vind het moeilijk om mijn to do lijst te beperken omdat ik 1) gewoon heel veel moet doen op een dag en 2) Ik voel me schuldig als mijn to do erg kort is (stom, ik weet het!). Het duurt vast nog een levenlang voordat ik de perfectie to do lijst heb, maar ik werk er elke dag aan. Voor nu probeer ik gewoon realistisch te zijn.

4. Korte pauzes
In plaats van een lange lunchpauze, vind ik het prettig om korte pauzes van tien minuten te nemen. Even een kop koffie, wat frisse lucht... het werkt heel goed voor je productiviteit!

"A clean desk is a clean mind they say."

5. Ga niet multi-tasken
Ook zo killer voor de productiviteit. Ik ben een beetje chaotisch en werk dan ook vaak aan drie dingen tegelijk. Daardoor kan ik me op geen van die dingen echt focussen. Ik train mezelf nu om te concentreren op een ding en hoop dat dit binnenkort automatisch gaat.

6. Email: antwoord meteen
Ik besteed vaak teveel tijd aan het schrijven van de perfecte mail. Het is veel beter om meteen te antwoorden. Als ik te lang wacht, merk ik dat ze soms een groot ding worden in mijn hoofd, en dan ga ik het antwoord uitstellen.

7. Beloon jezelf!
We zijn nog steeds child at heart, toch? Ik zeker, dus als ik veel werk heb verzet, beloon ik mezelf door middel van een momentje online shoppen, veel snoepjes etc. Misschien stom maar het werkt voor mij!

8. Clean desk
Ik voel me bijna schuldig als ik dit schrijf, want mijn bureau is één grote bende, maar ik werk echt veel productiever als mijn werkplek opgeruimd is. A clean desk is a clean mind they say.

Lees volgende week het volgende artikel :) En mocht jij nog aanvullingen hebben, laat ons hieronder in een reactie weten!

Disclaimer: header image van Pinterest

Tekst: Noor de Groot

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties