0

Ik heb een kantoor. Sterker nog, ik heb er twee, Hashtag WorkMode. En hoe fijn ik het ook vind om daar te zijn en mail na mail eruit te sturen terwijl ik omringd ben door ambitieuze girlbosses, de realiteit is de laatste tijd dat ik veel on-the-go ben. Mijn plannen om het Hashtag Workmode concept buiten de Amsterdamse stadsgrenzen uit te breiden zorgen ervoor dat ik me vaak in de trein of in andere steden bevind. 

"Om niet gillend gek te worden, hier 5 tips die mij helpen om efficiënt de dag door te komen"

Omdat de werkdag gewoon door gaat en mijn klanten daar heus geen rekening mee houden, overkomt het me meer dan eens dat ik al bellend een kaart probeer te volgen terwijl ik me van de ene afspraak naar de volgende haast. Om niet gillend gek te worden, hier 5 tips die mij helpen om efficiënt de dag door te komen.

1. Stippel je route van tevoren uit
Google maps is fantastisch en brengt je moeiteloos van de ene plek naar de andere. Bovendien geeft het sinds kort ook aan wat het kost als je een Uber neemt of vergelijkt de app het nemen van een taxi met het OV en met een looproute. Vanwege files en druk verkeer is lopen namelijk soms stukken sneller. Het loont trouwens enorm om van tevoren alvast te kijken hoe lang het je ongeveer kost om bij je volgende bestemming te komen. Er is niets erger dan dat je gehaast, met verwaaide haren en een bezweet voorhoofd aan komt rennen bij je afspraak. Overigens nog een tip die daarbij hoort… ga naar de wc voordat je naar je volgende meeting vertrekt. Het enige dat zo mogelijk nog erger is dan bovenstaand is dat je binnen komt rennen omdat je zó nodig moet plassen. Yep, been there, done that.

"Het enige dat zo mogelijk nog erger is dan bovenstaand is dat je binnen komt rennen omdat je zó nodig moet plassen. Yep, been there, done that"

2. Laad je batterijen op
Dit is een dubbele tip. Laad voordat je ‘s morgens van huis vertrekt niet alleen je laptop en telefoon op, neem ook een lader mee (better safe than sorry), én plan een moment in om te lunchen. Want jouw eigen batterijtje is ook belangrijk. Als ik mijn afspraken in rooster, vind ik het altijd fijn om alles zo veel mogelijk achter elkaar te plannen, maar dan wordt ik vaak om een uur of drie door een rammelende buik herinnerd dat hij toch ook echt aandacht nodig heeft. En één dag enkel op koffie doorkomen gaat nog wel, maar na twee van dat soort dagen gaan die laatste afspraken puur op je caffeine-adrenaline en word je geheid wakker met een migraine de volgende dag.

3. Neem een extra topje en deo mee
De ene afspraak is de andere niet. Nu probeer ik me ‘s morgens altijd zo te kleden dat ik er op een casual afspraak niet te overdreven uitzie, maar ook bij die formele zakelijke meeting goed voor de dag kom. Dat lukt niet altijd even goed, bovendien kan het er soms heftig aan toe gaan en is het wel zo fijn als je na een stevige onderhandeling even een fris luchtje op kunt spuiten of een ander topje kunt aantrekken. Niemand die het doorheeft!

"Zo heb ik steevast drie mensen op mijn lijstje die ik nog moet bellen om iets te overleggen en kan ik dat mooi doen als ik on-the-go ben"

4. Werk efficient
Bepaal voordat je deur uit gaat wat er nog op je to-do lijst staat en bedenk of er iets is wat je tussen je afspraken door kunt doen. Zo heb ik steevast drie mensen op mijn lijstje die ik nog moet bellen om iets te overleggen en kan ik dat mooi doen als ik on-the-go ben. Check, check, dubbelcheck.

5. Zorg voor goed personeel
Misschien nog wel het belangrijkste als je veel onderweg bent: neem iemand aan die zorgt dat het werk niet stil staat omdat jij niet op kantoor bent. Bovendien kan zij noodsituaties opvangen, een deel van jouw werk overnemen en kun je je bedrijf groeien.

Even tussen jou en mij; stiekem vind ik werken op kantoor toch eigenlijk het allerfijnst.

Tekst: Emilie Sobels

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties