0

Sommige mensen have it all. Van die types die een ruimte binnen komen en iedereen wil met ze praten. Ze hebben een charisma waar je positieve energie van krijgt en je wil gewoon met ze samenwerken. Tijdens mijn schooltijd kon ik al opkijken tegen dit 'soort' personal brands. Ik werd er eerlijk gezegd ook mega onzeker van. Ik wist alles behalve wat ik wilde worden en bleef het liefst zo veel mogelijk op de achtergrond. Ik had destijds geen idee dat ik een talent had om mensen hiermee te helpen.

"Als er zo’n personal brand aan mijn desk zat en ik er geen geschikte baan voor had, dan ging ik er één zoeken"

Totdat ik aan de slag ging als intercedent (een intercedent bemiddelt tussen mensen die werk zoeken en bedrijven met vacatures). Als er zo’n personal brand aan mijn desk zat en ik er geen geschikte baan voor had, dan ging ik er één zoeken. Ontmoette ik zo’n personal brand op een netwerkevent, dan bleef ik die volgen. Zij inspireerden mij en ik wilde graag met ze samenwerken.

In mijn jaren als intercedent kwamen er honderden mensen per maand aan mijn desk. Ik leerde de parels van de arbeidsmarkt te herkennen. Ik leerde alles over sales en marketing én kwam erachter dat iedereen dit in zich heeft. De kracht zit in het verkopen van jezelf in een mooie 'verpakking' en de juiste woorden. Iedereen heeft een talent, is onweerstaanbaar en draagt dit uit op een manier die bij hen past. Je identiteit en imperfecties maken je onweerstaanbaar.


"Je maakt je identiteit zichtbaar en highlight je unieke kenmerken op een tactische manier"

Maar je moet jezelf ook durven laten zien. Bij het woord sales of jezelf verkopen krijgt de gemiddelde Nederlander al vlekken in zijn nek. We houden er niet van om te gaan lopen leuren met onszelf. Het fijne is dat je middels de personal branding strategie juist het initiatief verlegt: mensen willen meer van je weten en willen graag met je samenwerken. Je maakt je identiteit zichtbaar en highlight je unieke kenmerken op een tactische manier.

Tip: Om te komen tot je personal brand is het belangrijk om jezelf goed te kennen. Wie ben jij, wat drijft jou en wat zijn jouw unieke kenmerken die je onderscheiden van de rest? Wat maakt hierdoor jouw C.V., blog of onderneming anders dan die van anderen? Als je antwoord weet op deze vragen, dan kun je dit vertalen naar jouw personal brand. 

Vind jij het moeilijk om je talent(en) te benoemen en vervolgens te laten zien wat jou uniek maakt? In mijn gratis online cursus "Boost je carrière" help ik je op weg.

Jij bent onweerstaanbaar!

Liefs Nynke

Tekst en beeld: Nynke Kuijpers

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties