0

Heb jij het al op je heupen? Met 2016 voor de deur maakt iedereen opeens ruimte voor nieuwe plannen om dromen te realiseren. Eindelijk je CV updaten voor die nieuwe droombaan, huis kopen, kindjes, toch gaan ondernemen? In december hebben we nog geen energie voor deze plannen, maar in januari wel?

Met deze 6 tips ga jij 2016 vól energie tegemoet :


 Investeer in jezelf

Herinner je je mijn eerste artikel "Carrière Spoedcursus:opvallen doe je zo" nog? Om op te vallen moet je jezelf kennen. Door te investeren in jezelf krijg je energie en zin in nieuwe plannen.


 Maak jezelf zichtbaar

Houd de komende maand bij via welke marketing kanalen jij jezelf laat zien. Denk hierbij zowel aan je online als offline tools. Wat is letterlijk en figuurlijk je visitekaartje? Heb je een eigen stijl waaraan mensen je kunnen herkennen? Wat deel je op social media en wat zegt het over jou? Zorg dat je inzicht krijgt in welke tools jij kunt inzetten om je personal brand zichtbaar te maken en je doelen te behalen. Hierdoor vergroot je jouw kansen om te worden benaderd voor jouw droombaan of je in de kijker te spelen bij die nieuwe klant.


 Durf jezelf te laten zien

#fuckpowervrouwen. Gelukkig durven we nu allemaal te laten zien dat we ook mens zijn en de powervrouwen hype laten we achter ons. “Perfect life staat mij niet” gaf daar al een voorzetje van. Persoonlijk krijg ik ook de kriebels van allerlei #girlbosses #powervrouw hashtags etc. Denk na over wat voor quotes je bij je social media posts zet. Wat zegt dit over jou? Vis je naar complimenten? Wil je graag laten zien dat je “onderneemt” of wil je nieuwe klanten? Wat is je doel?


 Blijf jezelf uitdagen en verbeteren

Ambitie is voor mij weten, durven en doen waar je goed in bent. Ga je te hard? Druk op de rem en maak voor jezelf een haalbare planning. Bepaal je eigen tempo en formuleer realistische doelen. Deze doelen gaan je helpen om mijlpalen te behalen en dat is een enorme boost voor je zelfvertrouwen en energie. Vier elke mijlpaal groot of klein!


 Sprinkle compliments

Wie heeft jou dit jaar geholpen? Wie is voor jou een inspiratiebron geweest? Laten we eerlijk zijn we kunnen het niet alleen. Wacht niet met het geven van complimenten totdat er iets gebeurt of er een speciale gelegenheid voor is. Een compliment is goed voor je (werk)plezier en zelfvertrouwen. Wat je geeft, krijg je terug. Wedden dat dit je energie een enorme boost gaat geven!


 Maak een bucketlist
Welke doelen en dromen ga jij realiseren? Een boek schrijven, op safari, een blog starten? Een bucketlist is een lijst met doelen en dromen die je nog wilt behalen voordat je deze wereld verlaat. Door je dromen op te schrijven en te vertalen naar doelen krijg je een mega energie boost.


Van uitstel komt afstel, dus waar wacht je op? Als jij je doelen en dromen benoemt, dan is de kans vele malen groter dat jij ze gaat waarmaken. Wat zijn jouw plannen voor het nieuwe jaar, deel ze hieronder en maak je dromen waar.


Ik wens je alvast een mooi jaar dat al je wensen en dromen uit mogen komen :-) Ik zou het heel erg leuk vinden als je hieronder jouw goede voornemens wil delen!

Tekst en beeld: Nynke Kuijpers

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties