0

Als je solliciteert naar jouw droombaan, dan liggen er legio concurrenten op de loer die over dezelfde kwaliteiten beschikken. Als topmodel met bewezen kwaliteiten heb je het tegenwoordig op te nemen tegen bloggers met miljoenen volgers. En als je vol trots jouw (fashion) blog of webshop lanceert dan is succes zeker niet gegarandeerd. En dan heb je zo’ n Annic van Wonderen, sommige mensen lijkt het wel aan te komen waaien. I Love Fashion News, een droom die vele modemeisjes en ondernemers ook wel hadden willen realiseren. Héél irritant...Waarom zij wel?

Sinds de uitnodiging via Hyves in 2009 ben ik een trouwe volger van I Love Fashion News. Ik was gefascineerd hoe Annic als personal brand binnen now time de fashion en online marketing wereld binnenstormde. Een feestje voor een brand-aholic als ik om te volgen. Dat is namelijk mijn ”afwijking”. Ik ben een brand-aholic en zie mensen als merken. Mijn drang om mensen persoonlijke profilering tips te geven, speelt overal op. Op het schoolplein, tijdens feestjes, s!ollicitaties, netwerkevents, maar ook zeker online!

"Een feestje voor een brand-aholic zoals ik om te volgen."

Ik ben van mening dat jij, net zoals ik, een -aholic ”afwijking”oftewel een talent hebt, dat jou uniek maakt. Naast mijn ”afwijking” ben ik verre van perfect, maar ik durf wel mijzelf te zijn. Door bijvoorbeeld niet te handelen uit angst om te falen of niet goed genoeg te zijn. Combineer je -aholic ”afwijking” met jezelf durven zijn en je personal brand is geboren. Ik zal je vertellen waarom ik denk dat Annic succesvol is in wat zij doet:


Zelfkennis

Annic is het succes ook niet aan komen waaien. Ze komt uit een ”goed nest”, maar heeft daardoor nog harder moeten knokken om haar dromen te realiseren. De keerzijde daarvan is dat je juist nog harder aan de buitenwereld wil laten zien dat je het écht wel alleen kan. Het voordeel hiervan is dat de zoektocht naar jezelf om je talent en drijfveren te ontdekken, hierdoor in een stroomversnelling komt. Daarnaast is zij zo slim geweest, ondanks dat ze geen studiebol is, om meerwaarde te creëeren door het maximale uit haar stages en bijbanen te halen. Ze is bewust bezig geweest met het bouwen van een netwerk. Daar plukt zij nu de vruchten van.

Ze is zichtbaar

Ze is gestart met het werven van lezers via Hyves en vervolgens is de social media bom gebarsten. Ja, hier heeft zij van kunnen profiteren, maar dat is geen garantie voor succes. Als startende work- aholic heb je niet direct een team om je heen of budget voor handen. Toch heeft ze in haar eentje een heel bedrijf gebouwd. Ze is consistent (online) zichtbaar geweest en dat kost bloed, zweet en tranen. 


Ze durft zichzelf te laten zien
Ze durft haar hoofd boven het maaiveld uit te steken door haar eigenzinnige en eigenwijze gedachtes over ondernemen. Ze bezoekt geen netwerk of PR event om koffie te drinken met haar vriendinnen. Ze zit niet verlegen om een mening en heeft een doel. Dat maakt haar interessant. Ze is anders dan anderen en dat maakt mensen nieuwsgierig naar meer. Men volgt haar daardoor op de voet, wat is haar volgende actie?

Ze blijft zichzelf uitdagen en verbeteren
Ze is niet bang om buiten haar comfortzone te handelen, nieuwe acties te ondernemen, zich kwetsbaar op te stellen of het roer om te gooien.


Volgens mijn visie moet je jezelf als merk zien. Dit wordt ook wel Personal Branding genoemd. In Amerika is het al jaren onderdeel van de lifestyle. De Personal Branding strategie helpt je om gericht naar jezelf en je ambities te kijken om je doel te behalen. Vervolgens vertaal je dit in je Personal Branding tools, zoals je social media kanalen, je CV, website, kleding etc. Je kunt het zo gek of zo dol maken als je zelf wilt. Er is namelijk geen goed of fout, het gaat er om dat jij er gelukkig van wordt en je doel behaalt.

Maar wat maakt jou uniek en hoe laat je dat vervolgens zien in een eigen stijl? Wat is je talent en welke Personal Branding tools zijn er? Daar ga ik je de komende tijd alles over vertellen!

Ambitie is weten, durven en doen waar je goed in bent.

Tot snel! Liefs Nynke

Tekst en beeld: Nynke Kuijpers

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties