0

Heb je zojuist je droombaan voorbij zien komen en is het hoogtijd om je CV te herzien? Met deze tips creëer je een authentiek en onderscheidend CV.

Het CV en je sollicitatiebrief is het eerste (naast je social media kanalen) waar je potentiële werkgever naar kijkt. Recruiters doen niets anders dan een CV scannen om in enkele seconden een keuze te maken voor de JA of NEE stapel. Met alleen je opleiding en werkervaring onderscheid jij je niet van de massa. Durf jezelf te zijn en vergroot je kans om jouw droombaan binnen te slepen.

Voeg een recente representatieve professionele profielfoto toe
Zonnebril in je haar, vriend(in) er half afgeknipt? Nee dus! Maak een representatieve foto. Hier vind je meer tips over dit onderwerp.

Start met een prikkelende elevator pitch
In mijn vorige blog deelde ik de geheimen om de nieuwsgierigheid van mensen te prikkelen. Val op en voeg een korte pitch bovenaan je CV toe.

Schrap alle containerbegrippen, zoals enthousiast, flexibel etc.
Een punctuele advocaat met een afgeronde studie rechten, een communicatieve marketing medewerker? Skip randvoorwaarden en benoem je unieke kenmerken en referenties die het verschil maken.

Creëer een unieke look & feel
Voeg je persoonlijke huisstijl toe, deze heb je namelijk al! Kijk maar eens naar de kleurenstelling en communicatiestijl van je social media posts op je verschillende kanalen. Kies voor een heldere indeling, voorkom mega lappen tekst en gebruik beeld om je personal brand visueel te maken. Tip: neem eens een kijkje op Pinterest voor inspiratie.

Voeg je resultaten toe, deze zijn het bewijs van je kennis en kunde
Van jou is er maar één. Zorg dat dit duidelijk naar voren komt op papier. Van de mensen die dezelfde opleiding en werkervaring hebben zijn er miljoenen. Deel je persoonlijke werkervaring en referenties in plaats van de kennis(opleiding) en kunde. Hierdoor creëer je vertrouwen.

Maak de lezer nieuwsgierig om jouw personal brand live te ontmoeten. Staat je eerste gesprek gepland? Tips om op te vallen tijdens je sollicitatiegesprek vind je in mijn volgende blog.

Succes met het binnenhalen van je droombaan!

PS: Vergeet niet voordat je op send klikt om te controleren of je social media profielen up te date te zijn!

Tekst en beeld: Nynke Kuijpers

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties