0

Social media is in de afgelopen jaren een onmisbaar middel geworden om jezelf op de kaart te zetten. Om je carrière in een stroomversnelling te krijgen, is het van belang te laten zien dat je er bent en jouw social media kanalen gaan je daarbij helpen. Het is raadzaam om je profielen regelmatig na te lopen om deze te optimaliseren. Deze stappen gaan je helpen:

"Tip: Gebruik actief LinkedIn, dit is een zeer krachtig middel om jezelf zichtbaar te maken"

1. Optimaliseer je social media accounts
Claim je naam, zorg voor een representatieve profielfoto en controleer je instellingen of je zichtbaar bent. Tip: Gebruik actief LinkedIn, dit is een zeer krachtig middel om jezelf zichtbaar te maken. Hierover binnenkort meer!

2. Houd een voorjaarsschoonmaak
Bekijk je social media profielen eens door de bril van een ander (werkgever/klant). Wat zegt dit over jou? Verwijder de berichten die niet bij jouw personal brand passen. Tip: Check je instellingen als iemand jou tagt. Je hebt zo zelf de regie over jouw social media kanalen.

3. Zorg voor een content strategie
Oké, dit klinkt wel heel serieus. Maar wat je deelt, creëert een beeld bij jouw lezers en volgers. Het kan helpen om voor jezelf een aantal vragen te stellen bij elke post: Wat is het doel van mijn post? En matcht het met mijn personal brand?

"Denk aan recommendations en referenties verzamelen middels je LinkedIn profiel"

4. Verzamel social proof
Social proof is social bewijs van jouw kennis en kunde. Denk aan recommendations en referenties verzamelen middels je LinkedIn profiel. Schrijf (gast)blogs, deel interessante artikelen over jouw vakgebied etc.

Houd je carrière in een stroomversnelling door jezelf te laten zien! Hierdoor word jij een magneet voor klanten & werkgevers.

Succes! Liefs, Nynke

Tekst en beeld: Nynke Kuijpers

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties